Izinkan Aku

0
COMMENTS
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.

Alhamdulillah biiznillah, syukur dipanjatkan pada Yang Maha Kuasa atas segala nikmat hingga ke hari ini. Ujian juga suatu nikmat kan? :).

Hari ni berjaya siapkan satu cerpen yang telah berbulan lamanya tertangguh sampai lupa sudah jalan cerita asal. Hahaha.

Cerita ini juga dikarang sebelum saya sendiri dapat tahu sakit demam dan sakit kepala yang selalu dialami bukan sakit dari istilah Sains Perubatan semata, sakit yang datangnya dari alam sana juga. hahaha. 

Jalan cerita ada yang bersangkut dengan realiti, ada yang tidak. 
Semoga terhibur membacanya ya :)



Dilema...huh? (2)

0
COMMENTS
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.

Alhamdulillah, syukur sangat-sangat akhirnya siap juga sambungan cerpen yang lepas iaitu 
'Dilema...huh?'

Hahaha..
Harapnya cerpen kali ni memberi manfaat hendaknya. 
Semangat sungguh nak cepat siapkan cerpen ni. Yalah, kalau tangguh-tangguh nanti, habis hilang semua jalan cerita. Serius memang boleh lupa. Tambahan pula, diri ni memang pelupa. haha

Harapnya pembaca-pembaca terhibur.
Kalau terlebih rajin, bolehlah berikan komen. hehe.

Selamat membaca :D

Dilema...huh? (1)

0
COMMENTS
Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani

Alhamdulillah, terhasilnya satu cerpen untuk tahun ni. Bermacam cerita yang dikarang tapi lain yang terjadi. hahaha..

Tajuk cerpen ni panjang sedikit..haha

"Dilema...huh?"

Selamat membaca.
Jangan lupa komen :)


Ha'ah

0
COMMENTS
Bismillah.

Lamanya tak update cerpen.
Dalam fail komputer adalah dalam dua tiga cerpen yang tergendala jalan ceritanya.
Hahaha
=.='

Walau apa pun, entri kali ini, nak update cerpen baru.
Cerpen ini tidaklah baru sangat. Dah dekat sebulan sebenarnya usia lewat cerpen ni.
=.='

Tajuknya:
HA'AH

Cerpen ini asalnya saya mahu hantar ke Lejen Press, menyertai pertandingan penulisan cerpen.
Jika cerpen terpilih, akan dibukukan bersama cerpen-cerpen yang lain.
Sayangnya, tiada rezeki nak hantar.
Dek kesibukan yang melanda dengan kerja ofis, saya tidak sempat nak siapkan plot terakhir dan cadangnya nak hantar dua cerpen berkaitan dengan tema yang diberikan.

Rasa sedih sikit, tapi tidak mengapa. Bukan rezeki.
Jadi, saya menamatkan cerpen ini malam ni. 
Cerpen yang ada temanya sendiri. Tema ditentukan oleh pihak penganjur.

Cerpen ni masih perlu banyak diedit, tapi buat masa sekarang, cukup yang ini dahulu.

Selamat membaca :)

1435H

0
COMMENTS
Bismillah.

Sementara menunggu adik tengah mandi-manda tu,
dengan segan dan silunya, saya ingin mengucapkan


1435H. 
Pergi yang lama, hadirnya yang baru.
Lumrah! 
"Tahun baru! Azam baru! Ucapan juga baru!"
Itukah asalnya ia datang menyapa diri?
Itukah trend nya masa kini?
Bila hari bertukar hari, bila masa bertukar waktunya, tika mana tahun menukar nombornya...
Usah terus leka dengan dunia!!
Bukan itu tujuan utama kita!!

~cahaya nurish~
1 Muharam 1435H
5 November 2013
12.00 tengah malam.



Hai!

0
COMMENTS
Bismillah.

Ohaiyo!!!

hehehe.


Akhirnya, blog telah bertukar link!!!!
Semoga makin keraplah update cerpen baru lepas ni.
huehehehehe.

Pada semua..
selamat datang!!!
:D


p/s : amacam, comel tak avatar Bitstrips saya?


Milo Je Kot

0
COMMENTS
Bismillah.

Actually tak tahulah kenapa saya buat cerpen ni.
Hurm.

Idea asal lain, tapi akhirnya jadi lain.
Pepun.. selamat baca~~